Poltár - Zjednodušená verzia stránok
Nastavenie veľkosti písma
+

Aktuálne oznamy - Palacinkové hody v Slanej Lehote

Palacinkové hody

Maškrtníci si v sobotu, 12. augusta, prišli na svoje. Milovníci sladkých dobrôt sa stretli v Slanej Lehote, aby pripravili najlepšie palacinky.

„Nápad piecť palacinky vznikol pred rokom počas príprav MDD v Slanej Lehote. V rámci organizovania programu vymyslela Monika a Pavlínka Rešutíkové, že by sme urobili súťaž v pečení palaciniek,“ povedala Hanka Turoňová, poslankyňa MsZ a organizátorka podujatia. Ako ďalej uviedla, pre veľký úspech počas MDD sa spoločne dohodlo venovať tejto sladkej dobrote celý deň. „Keďže máme palacinky všetci veľmi radi, rozhodli sme sa usporiadať Palacinkové hody ako samostatné podujatie,“ doplnila.

Ako prezradila organizátorka, okolo príprav bolo kopec žabomyšej práce, ale výsledok stál za to, aj keď je podľa jej slov ešte čo naprávať.  Že občania Slanej Lehoty palacinky milujú, potvrdila aj hojná účasť sobotňajšieho popoludnia. „Všetkým, čo akokoľvek pridali ruku k dielu našich palacinkových hodov, úprimne ďakujem za celý organizačný tím . Sme vďační za tak hojnú účasť a podporu," poďakovala poslankyňa za pomoc.

V príprave najlepších palaciniek súťažilo spolu 5 tímov - Zelené, České Brezovo, Slaná Lehota a dva družstvá z Poltára. „Na poslednú chvíľu sa nám jeden tím ospravedlnil, nahradili sme ich súrodencami Samkom a Peťkou zo Slanej Lehoty,“ ozrejmila bližšie zmeny. Hodnotil sa výzor, chuť a čistota v stánku. Víťazom sa stal domáci tím Slaná Lehota  s palacinkami so slaným karamelom a vanilkovou zmrzlinou. Druhé miesto obsadili súrodenci, ktorí ponúkli flambované palacinky a na treťom mieste skončilo mesto Poltár. Družstvo zaujalo najmä dvojfarebnými kreáciami palaciniek.

Okrem dobrého pocitu a diplomov si súťažiaci od organizátora odniesli diplomy a panvice, na ktorých piekli palacinky. "Veríme, že o rok sa vidíme opäť. Sľubujeme že popracujeme na niektorých detailoch a pripravíme ešte lepšie podujatie. Budeme sa na vás všetkých veľmi tešiť a snažiť sa, aby bol ďalší ročník ešte sladší ako tento náš prvý," dodala na záver Turoňová.

»» FOTOarchív ««

Dátum vloženia: 22. 8. 2023 11:12
Autor: Ing. Jozefína Očenášová