Poltár - Zjednodušená verzia stránok
Nastavenie veľkosti písma
+

Fašiangy -Turíce Veľká noc príde,

kto nemá kožucha zima mu bude... Týmito slovami prišli ukončiť fašiangové obdobie na námestí v Poltári deti z DFS Kukučky z Poltára. Deti boli oblečené v maskách, ktoré sú typické pre obdobie fašiang.( bosorky, čert, anjel, ...). Znova nás prekvapili novým repertoárom piesní, tancov a zvyky dávno zabudnuté vryli do našich sŕdc.

25. 2. 2017 na Matičnom Plese v Poltári

V tento deň deti z DFS Kukučky nelenili a išli ešte vo večerných hodinách vystupovať aj na Matičný ples v Poltári na ktorom sú každoročne pozvaní ako hostia.  Po slávnostnom otvorení zatancovali, zaspievali a odišli so slovami Fašiangy- Turíce...

 

FS Poltárica 25. 2. 2017 v Poltári

Obdobie od Troch kráľov až po Popolcovú stredu sa volá Fašiangy. Dňa 25. 2. nám FS Poltárica toto obdobie priblížilo plnými dúškami. Spev a tanec Poltárskych súboristov zaznel celým námestím a pri pochode Mestom i celým Poltárom. Do sprievodu sa zapojilo veľké množstvo ľudí, čo naznačuje, že ľudová hudba je ľuďom v Poltári blízka.  Každý, kto ich videl mal úsmev na tvári a záverečné vystúpenie pod názvom –Pochovávanie basy pobavilo nielen okoloidúcich ľudí, ale aj všetkých prítomných.

Dátum vloženia: 29. 3. 2017 12:09
Dátum poslednej aktualizácie: 29. 3. 2017 12:19
Autor: Mgr. Ivana Trhanová